Ο Ε.Μ.Ο.Δ. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Ο Ε.Μ.Ο.Δ. ( ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ) ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΠΟΥ ΠΑΡΟΥΔΙΑΣΕ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΣΚΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.
-ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Κ. ΞΕΝΗΣ ΞΕΝΟΦΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

-ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΜΕΣ ΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ ΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ (1974)ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΠΟΥ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΣΚΑΤΙΩΤΗ ΠΕΣΟΝΤΑ ΧΑΛΑΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ( ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ 1955-1959) ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

-ΕΙΔΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΗ -ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΒΟΥΒΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.

– ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΗΝΩΝΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ- ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ.

-ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΜΕ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ(ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΟΛΗ (ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ!), ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ, ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ “ΑΓΓΕΛΙΟΚΤΙΣΤΗ” ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ.

– ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!

– ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ , ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.
– ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ( ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09/2018)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΟ ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΟΝΤΟΣ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ ΚΥΡΙΟ ΤΑΣΟΥ, ΟΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, ΤΟ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ , ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Μ.Ο.Δ. , ΤΗΝ ΞΕΝΑΓΟ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ, ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΩΤΗΡΗ